អត្ថប្រយោជន៍របស់ផ្លែបឺរ

ផ្លែបឺរគឺជាផ្លែឈើមួយប្រភេទដែលមានអាហារូបត្ថម្ភខ្ពស់។ វាមានផ្ទុកនូវវីតាមីនជាច្រើនប្រភេទ អាស៊ីដខ្លាញ់ និងប្រូតេអ៊ីន និងមានផ្ទុកនូវជសូដ្យូម ប៉ូតាស្យូម ម៉ាញេស្យូម កាល់ស្យូមនិងធាតុផ្សេងៗទៀត។ ជាទូទៅត្រូវបានគេបរិភោគជាផ្លែឈើឆៅ ហើយក៏អាចត្រូវបានឆ្នៃជាម្ហូបនិងអាហារកំប៉ុងផង។ តោះមើលប្រសិទ្ធភាពនិងតួនាទីរបស់ផ្លែបឺរជាមួយគ្នា!

ថែរក្សាសម្រស់ស្បែក

ផ្លែបឺរ សំបូរទៅដោយវីតាមីន និងប្រេងបន្លែ ហើយគ្រឿងសំអាងមួយចំនូនរបស់មិត្តនារីៗសុទ្ធតែផ្ទុកនូវសារធាតុផ្សំពីផ្លែបឺរ។ សារធាតុចិញ្ចឹមនៅក្នុងផ្លែបឺរអាចជួយបំពេញសំណើមឱ្យស្បែកបានទាន់ពេលវេលា មានប្រសិទ្ធិភាពការពារកម្តៅថ្ងៃនៅរដូវក្តៅ ជម្រះស្បែកចាស់ចេញ ធ្វើអោយស្បែកភ្លឺម៉ត់រលោង។  


បន្ថែមសារធាតុចិញ្ចឹម

ប្រេងផ្លែបឺរ​ គឺជាប្រេងបន្លែដែលមានជីវជាតិខ្ពស់ណាស់ វាអាចបំពេញបន្ថែមរាងកាយជាមួយនឹងប្រូតេអ៊ីនរុក្ខជាតិ ​ អាស៊ីដអាមីណូផ្សេងៗ ហើយក៏អាចឱ្យរាងកាយស្រូបយកសារធាតុរ៉ែនិងសារធាតុផ្សេងៗគ្នាជាច្រើនទៀត។ សារធាតុទាំងនោះងាយស្រូបយកនិងប្រើប្រាស់ដោយរាងកាយ ហើយធ្វើអោយសរីរាង្គរបស់យើងកាន់តែមានភាពប្រសើរឡើង។  


ប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម និងប្រឆាំងភាពចាស់

ផ្លែបឺរគឺសំបូរទៅដោយអាស៊ីតគ្លីសេរីក ប្រូតេអ៊ីន និងវីតាមីន។ សារធាតុទាំងនេះមិនត្រឹមតែធ្វើអោយស្បែកទន់និងមានសំនើម ថែមទាំងជួយបង្រួមរន្ធរោម ជូយការពារកាំរស្មីព្រះអាទិត្យ ដែលធ្វើអោយស្បែកខ្មៅនិងរលាក។ប្រេងដែលចម្រាញ់ចេញពីគ្រាប់បឺរសំបូរទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹមសំបូរទៅដោយវីតាមីនអ៊ី ម៉ាញ៉េស្យូម អាស៊ីតលីណូលីក និងអាស៊ីតខ្លាញ់សំខាន់ៗដែលជួយពង្រឹងដល់ភ្នាសកោសិកា និងពន្យារភាពចាស់នៃកោសិកាស្បែក។


ប្រែសម្រួលដោយ: សុខភាព


No comments:

Post a Comment